L'imens món de la ment humana

jueves, 11 de noviembre de 2010

Vivim el present?

El que hi ha al nostre voltant sense afegir-hi cap interpretació, estar present en el que passa... així veuràs què és estar en un banc del parc sense afegir res en aquest moment... els sorolls, les vistes, la gent, el soroll de l'aigua, la llum... deixa que sigui com és, arriba a la pau. Ets la consciència que permet que existeixi aquest món. Eckhart Tölle


Amb aquestes paraules de Eckhart Tölle penso que es resumeix una mica el seu pensament relacionat amb l'ara i la pau interior. El seu llibre "El Poder del Ahora" emfatitza la importància de ser conscient del moment present per no perdre's en els pensaments. El present és la porta d'accés a una alta sensació de pau. Afirma que ser ara comporta una consciència que està més enllà de la ment, una consciència que ajuda a trascendir el cos del dolor que és creat per la identificació amb la ment i l'ego.
Personalment, aquest autor que se'ns va presentar a classe em sembla molt interessant ja que parla de temes profunds als quals normalment no ens parem a pensar presisament perquè no dediquem temps a viure el present. He trobat un vídeo on el mateix autor manté una conversa amb un jove, i en la qual li explica àmpliament el que significa viure el present deixant de banda els pensaments, intentant buscar el significat de la vida.

Us recomano que us mireu tan sols un trosset... ja veureu que s'explica molt bé i et fa reflexionar sobre el que diu... espero que us agradi.




Fins aviat!

7 comentarios:

  1. Molt interessant, Èrica! M'ha encantat la frase del principi, ja que resumeix a la perfecció la filosofia de l'autor.

    Fins dilluns!!!!!

    ResponderEliminar
  2. Hola Èrica!

    M'agrada el missatge que ens vols transmetre amb aquesta entrada al blog.

    Sovint tendim a centrar-nos en el que "va passar" o en el que "tindrà que passar" i ens oblidem de centrar la nostra atenció en el present i ésser conscients del que succeeix al nostre voltant. Si ho fessim així sempre gaudiriem més dels petits moments, de les olors, dels gustos, dels colors, d'una tasca concreta, ...

    Miriam

    ResponderEliminar
  3. Cert! Sempre ens preocupem pel que passarà, pel que farem, pel que pensaran... ens centrem més en el futur que no pas en el present, i això ens priva de disfrutar-lo i de gaudir de les coses que ens envolten. En fin, haurem d'intentar fer-ho... un petó guapes!

    ResponderEliminar
  4. Precisament ahir vaig tenir una conversa amb un amic sobre aquest tema. La conclusió a la que vaig arribar és que està bé pensar amb el futur, i que molts d'aquests pensaments condicionen les nostres accions del present, però que hi ha cops que ens hem de deixar endur pel moment i no pensar tant amb el que passarà sinó gaudir del que estem fent en aquell instant!

    :) fins aviat!

    Paula.

    ResponderEliminar
  5. Bona recerca, Èrica! I molt bona aportació!

    ResponderEliminar
  6. Hol Èrica, estic d'acord amb els comentaris que ha anat fent la gent, la frase defineix molt bé el missatge que ens vol transmetre.

    També estic d'acord en que sovint ens oblidem del present preoucpant-nos d'altres coses que ens impedeixen gaudir-lo.

    És un tema molt interessant i que li passa a molta gent.

    Roser

    ResponderEliminar